Komkommers & Kwallen
2023 | 12+
Peu caloriques, riches en vitamines et sains. Cela vaut aussi bien pour les concombres que pour les méduses. Mais voudriez-vous avoir les deux dans votre assiette ? Dans notre nouvelle série de vidéos, nous essayons les choses les plus folles : des lentilles d'eau, des algues et des peaux de banane... jusqu'à - vous l'avez deviné - la méduse.
En guise de videur, les invités de la semaine se voient également présenter un piment situé quelque part entre 8 000 et 2,69 millions sur l'échelle de Scoville. C'est une pièce de monnaie qui détermine qui reçoit ce nettoyeur de palette de taille.
Afleveringen
Kwal
5:29
In deze 1ste aflevering staan komkommers en...jawel, kwallen op het menu. Matthias, video production specialist bij Technopolis, bijt de spits af. Of toch de kop van de kwal.
In deze 1ste aflevering staan komkommers en...jawel, kwallen op het menu. Matthias, video production specialist bij Technopolis, bijt de spits af. Of toch de kop van de kwal.
Eendenkroos
5:38
Opnieuw neemt een nietsvermoedende collega plaats aan de tafel van Emiel. In deze aflevering schotelt hij opnieuw een ongebruikelijk ingrediënt voor: eendenkroos. Begin alvast te watertanden want het wordt misschien wel dagelijkse kost op het menu van de toekomst.
Opnieuw neemt een nietsvermoedende collega plaats aan de tafel van Emiel. In deze aflevering schotelt hij opnieuw een ongebruikelijk ingrediënt voor: eendenkroos. Begin alvast te watertanden want het wordt misschien wel dagelijkse kost op het menu van de toekomst.
Bananenschillen
5:10
In deze aflevering maakt Emiel gebruik van een alledaags fruit. Wel vreemd is dat hij de schil verwerkt in een gerecht in plaats van de banaan zelf. Staan bananenschillen dan echt op het menu van de toekomst?
In deze aflevering maakt Emiel gebruik van een alledaags fruit. Wel vreemd is dat hij de schil verwerkt in een gerecht in plaats van de banaan zelf. Staan bananenschillen dan echt op het menu van de toekomst?
Mirakelbes
7:00
Emiel serveert een wel heel bijzonder ingrediënt aan Zanne. Samen ervaren ze hoe de mirakelbes de smaak van bepaalde voeding kan veranderen.
Emiel serveert een wel heel bijzonder ingrediënt aan Zanne. Samen ervaren ze hoe de mirakelbes de smaak van bepaalde voeding kan veranderen.
Insecten
6:22
Emiel serveert een nietsvermoedende collega een duurzame snack voor die in de toekomst op het menu zal komen te staan. Zet je rustig neer, neem iets om te drinken en een kommetje... insecten. Smakelijk!
Emiel serveert een nietsvermoedende collega een duurzame snack voor die in de toekomst op het menu zal komen te staan. Zet je rustig neer, neem iets om te drinken en een kommetje... insecten. Smakelijk!
Surströmming
6:21
Met een niet alledaags ingrediënt op het menu schuift Emiel in Komkommers & Kwallen elke week met een nietsvermoedende collega aan tafel. Lin krijgt misschien wel het meest vreemde ingrediënt uit de reeks voorgeschoteld, Surströmming oftewel... gefermenteerde vis! Een delicatesse in Zweden.
Met een niet alledaags ingrediënt op het menu schuift Emiel in Komkommers & Kwallen elke week met een nietsvermoedende collega aan tafel. Lin krijgt misschien wel het meest vreemde ingrediënt uit de reeks voorgeschoteld, Surströmming oftewel... gefermenteerde vis! Een delicatesse in Zweden.
Kippenhartjes
5:24
Weer een bijzonder ingrediënt in deze 7de aflevering. Maar niet ongebruikelijk. Dit is gewoon te vinden bij ons in de winkel. Deze week schuift Aaron mee aan tafel bij Emiel. Op het menu? Kippenhartjes!
Weer een bijzonder ingrediënt in deze 7de aflevering. Maar niet ongebruikelijk. Dit is gewoon te vinden bij ons in de winkel. Deze week schuift Aaron mee aan tafel bij Emiel. Op het menu? Kippenhartjes!
Algen
5:20
Nicky neemt als nietsvermoedende collega plaats aan de tafel van Emiel. Ze weten niet wat ze voorgeschoteld krijgen, enkel dat het gaat om duurzaam voedsel. En al is het dat niet vandaag, misschien is het wel dagelijkse kost in de toekomst.
Nicky neemt als nietsvermoedende collega plaats aan de tafel van Emiel. Ze weten niet wat ze voorgeschoteld krijgen, enkel dat het gaat om duurzaam voedsel. En al is het dat niet vandaag, misschien is het wel dagelijkse kost in de toekomst.
Brandnetel
5:37
Emiel verwerkt opnieuw een ongebruikelijk ingrediënt in een gerechtje. Al is ongebruikelijk misschien niet het juiste woord deze keer. Brandnetel wordt al langer gebruikt in soep en thee. Maar wist je dat er zelfs wereldkampioenschappen 'brandnetel eten' bestaan? En hoe gezond is dat nu? Samen met Sanne zoeken we het uit.
Emiel verwerkt opnieuw een ongebruikelijk ingrediënt in een gerechtje. Al is ongebruikelijk misschien niet het juiste woord deze keer. Brandnetel wordt al langer gebruikt in soep en thee. Maar wist je dat er zelfs wereldkampioenschappen 'brandnetel eten' bestaan? En hoe gezond is dat nu? Samen met Sanne zoeken we het uit.
Kombucha
7:12
Voor een laatste keer in dit seizoen van Komkommers & Kwallen schuift een nietsvermoedende collega bij Emiel aan tafel. Deze keer niet zo vreemd, maar misschien toch onbekend. Daarom zoeken Emiel en Femke de geheimen van kombucha voor jou uit.
Voor een laatste keer in dit seizoen van Komkommers & Kwallen schuift een nietsvermoedende collega bij Emiel aan tafel. Deze keer niet zo vreemd, maar misschien toch onbekend. Daarom zoeken Emiel en Femke de geheimen van kombucha voor jou uit.